Jagodne tortice - Andrejči Slaščičarna

image

Jagodne tortice so sveže in izvrstne za osvežilno sladico tako v pomladanskem kot tudi v poletnem času.

Jagodne tortice vsebujejo jagode, ki nas vsako leto znova na novo omamijo s svojo živo rdečo barvo in omamnim, sladkim vonjem. Jagode sicer najraje pojemo kar same, ampak so pa tudi izvrstna pika na i vsaki sladici. Če iščete prijetno, osvežilno sladico, je to ustrezen recept za vas. Priprava jagodnih tortic je preprosta in hitra, tako da jih lahko pripravljate tudi skupaj z otroci.

Sestavine za biskvit

  • 220 g moke tip 500
  • 1 pecilni prašek
  • 1 burbonski vanilijev sladkor
  • 2 g soli
  • 140 g masla
  • 150 g sladkorja (polovica naj bo rjavega)
  • 130 g mleka
  • 4 jajca
  • 100 g svežih jagod
  • jagodni sok

Sestavine za kremo

  • 500 g sira maskarpone
  • 100 g svežih jagod
  • sladkor v prahu
  • 1 burbonski vanilijev sladkor
  • 100 g svežih jagod za dekoracijo
  • limonin sok po potrebi

Priprava

  1. Maslo, mleko, sladkor, vanilijev sladkor in sol penasto stepamo. Dodamo jajca in stepamo še toliko časa, da dobimo gladko kremo.
  2. Kremi nato s kuhalnico primešamo moko in pecilni prašek.
  3. Jagode spasiramo in jih primešamo v biskvitno testo.
  4. Pekač za mafine obložimo s papirčki in vanje do polovice višine nabrizgamo testo.
  5. Pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Pečene biskvitke ohladimo in jih rahlo namočimo z mlekom ali jagodnim sokom.
  6. Maskarpone, vanilijev sladkor, pasirane jagode in po okusu sladkor v prahu dobro zmešamo, da dobimo gladko kremo. Če je preredka, ji dodamo malo limoninega soka. Kremo naložimo v brizgalno vrečko in jo nabrizgamo na pečene biskvitke.
  7. Sveže jagode umijemo, jih poljubno narežemo in z njimi okrasimo tortice.